SISTE NYTT

Optimalisert taktingsystem fra Adibus sikrer jevn busdrift

Adibus introduserer stolt et avansert taktingsystem som revolusjonerer måten busser koordineres på over hele rutenettet. Ved å bruke sanntidsdata fra GPS-punkter og posisjonering mellom stoppene, sikrer Adibus sitt taktingsystem at bussene opprettholder riktig avstand, enten i meter eller tid, og skaper en mer pålitelig og effektiv tidsplan for passasjerene.
 

Nøkkelfunksjoner i taktingsystemet:

  • Live avstandsovervåkning: Sjåfører kan nå se den nøyaktige avstanden til bussen foran og bak i minutter på skjermen, slik at de kan justere kjøringen for å opprettholde en jevn frekvens.
  • Fleksibelt ruteoppsett: Systemet lar deg definere hvilke ruter og linjer som skal taktes, og muliggjør tilpasning av bussdriften til lokale behov.
  • Live oversikt: Et sanntidsbilde av bussenes ytelse mot definerte taktingsparametere gir både sentralen og sjåførene en klar forståelse av ruteoperasjonene.
  • Historisk rapportering: Systemet inkluderer omfattende historisk rapportering, som gjør det mulig å analysere og optimalisere operasjonene over tid.
     

Funksjonalitet:

For linje 4A er spesifikke ruteseksjoner definert der busser fra ulike startpunkter flettes sammen på visse strekninger og deretter spres ut igjen. Sjåførens terminal viser kontinuerlig avgangs- og ankomsttider basert på når bussen foran forlot startpunktet, noe som sikrer nøyaktig takting.

 

  • Enkel takting: Busser på samme linje opprettholder en fast frekvens uten faste avgangstider, noe som gir en jevn strøm av busser med minimal ventetid.
  • Felles takting: På tvers av linjer definert innenfor et geofence-område flettes bussene sammen og opprettholder en fast tidsavstand mellom dem. Ved slutten av taktingssonen splittes bussene og gjenopptar sine vanlige rutetider.
     

Med sanntidsvisualisering av taktingsavstander på sjåførens skjerm og visuelle indikatorer for å opprettholde riktig avstand, sikrer systemet mer stabile og pålitelige bussoperasjoner, til fordel for både sjåfører og passasjerer.
 

Adibus Live gir et sanntidsbilde av takting, noe som støtter mer effektiv bussdrift på tvers av hele rutenettet.


Med det nye taktingssystemet fra Adibus tar vi enda et skritt mot smartere og mer effektiv offentlig transport.



Se vårt nyhetsarkiv